VPN – Virtual Private Network

Een virtueel privénetwerk (VPN) breidt een privé netwerk uit over een openbaar netwerk en stelt gebruikers in staat om gegevens te verzenden en ontvangen via gedeelde of publieke netwerken alsof hun computerapparatuur direct verbonden waren met het privé-netwerk. In de eenvoudigste termen creëert het een veilige, gecodeerde verbinding, die kan worden beschouwd als een tunnel tussen uw computer en een server die wordt beheerd door de VPN-dienst. Verbindingen die over het VPN-netwerk lopen, kunnen daarom profiteren van de functionaliteit, beveiliging en beheer van het privé-netwerk.

Hoe werkt een VPN?

VPN's kunnen werknemers toestaan ​​om veilig toegang te hebben tot een bedrijfsintranet terwijl ze buiten het kantoor zijn gevestigd. Ze worden gebruikt om geografisch gescheiden kantoren van een organisatie veilig te verbinden, waardoor een samenhangend netwerk wordt gecreëerd. Individuele internetgebruikers kunnen hun verbinding beveiligen met een VPN, geo-beperkingen en censuur omzeilen of verbinding maken met proxy servers om de persoonlijke identiteit en de locatie te beschermen. Sommige websites blokkeren echter toegang tot bekende VPN-technologie om te voorkomen dat hun geografische beperkingen worden omzeild.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een VPN server?

Voor je zo maar een abonnement afsluit bij een VPN aanbieder is het belangrijk om na te denken over een aantal zaken, om daar vervolgens je keuze op te baseren. Neem onder andere de volgende zaken in overweging;

en de volgende technische zaken zijn belangrijk bij gebruik van een VPN;

Waar vind ik de juiste VPN aanbieder voor mij?

De aanbieders van VPN server en hun eigenschappen en services veranderen met de tijd. Voor een actueel overzicht en vergelijking van de meeste VPN aanbieders verwijzen we graag door naar de website van That One Privacy Guy op ThatOnePrivacySite.net. Onder het kopje "VPN Section" vindt u meerdere vergelijkingen onder aanbieders, inclusief de kosten, jurisdicties en technische specificaties zoals maximaal aantal gebruikers of verbindings protocollen.

VPN aanbieders vergelijken: ThatOnePrivacySite.net